- Zachodniopomorski Klub Miłośników Kolei -
http://zkmk.org/forum/

Polityka Prywatności i Cookies
http://zkmk.org/forum/viewtopic.php?f=84&t=1097
Strona 1 z 1

Autor:  wmac27 [ 29 maja 2018, 10:00 ]
Tytuł:  Polityka Prywatności i Cookies

Polityka Prywatności i zastosowanie plików cookies „ciasteczek” na Forum ZKMK

1. Administrator Forum ZKMK jest równocześnie Administratorem danych osobowych.
2. Przetwarzanie danych osobowych odbywa się zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.
3. Dane osobowe przetwarzane są celem świadczenia usług forum.
4. Polityka Prywatności jest integralną częścią Regulaminu Forum.
5. Utworzenie konta na forum jest równoznaczne z podaniem podczas rejestracji nazwy użytkownika (loginu), hasła zabezpieczającego dostęp do konta, adresu e-mail oraz innych niezbędnych podczas rejestracji informacji oznaczonych * podczas rejestracji/edycji profilu.
6. Wszelkie dane podawane w trakcie rejestracji/edycji profilu Użytkownika na Forum, są przekazywane dobrowolnie.
7. Podawany podczas rejestracji e-mail musi być aktywnym adresem poczty elektronicznej.
8. Hasło powinno być znane tylko Użytkownikowi Forum. Powinno być dobrym i przemyślanym zabezpieczeniem (tj. odpowiednia długość, zawierać duże i małe litery, cyfry i znaki specjalne. Nie powinno być kojarzone z nickiem na forum lub imieniem, nazwiskiem, datą urodzenia Użytkownika)
9. Podany podczas rejestracji adres e-mail Użytkownika wykorzystywany jest do komunikacji pomiędzy Administratora Forum, innymi Użytkownikami.
10. Użytkownik ma możliwość modyfikacji ustawień prywatności profilu Użytkownika Forum wg własnego uznania.
11. Użytkownik Forum ma prawo do natychmiastowego wycofania zgody dotyczącej przetwarzania danych osobowych poprzez kontakt z Administratorem Forum. Następuje wtedy trwałe usunięcie konta z systemu i zaprzestanie przetwarzania danych osobowych. Wszelkie dane zostają wymazane z Forum.
12. Odbiorcą danych osobowych jest wyłącznie Administrator Forum.
13. Użytkownik Forum ma prawo do:
- dostępu do swoich danych, sprostowania lub modyfikacji.
- usunięcia danych z systemu bądź ich ograniczenia.
- zakazu przetwarzania danych lub ich przenoszenia.
- wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
- kontaktu z Administratorem Forum w sprawie interwencji dotyczącej zautomatyzowanego podejmowania decyzji systemu.
14. Forum korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczka).
15. Urządzenie Użytkownika przechowuje pliki cookies (przeglądarka internetowa).
16. Pliki cookies umożliwiają Użytkownikowi korzystanie z Forum, są niezbędne do zalogowania się w systemie.
17. Przeglądarka internetowa Użytkownika domyślnie zezwala na zapisywanie plików cookies. Jeśli użytkownik nie zgadza się z tymi ustawieniami, winien sam dokonać zmian ustawień w tym zakresie. Przeglądarka umożliwia usuwanie plików cookies.
18. Wyłączenie przechowywania plików cookies może sprawić, że korzystanie z Forum będzie niemożliwe.
19. Forum wykorzystuje następujące typy plików cookies:
- niezbędne - autoryzacja Użytkownika, utrzymanie sesji po
- funkcjonalne - zapamiętują wybrane ustawienia i personalizację interfejsu Użytkownika,
- zabezpieczające – wspomagające bezpieczeństwo,
- wydajnościowe - umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania z Forum,
- integracyjne - umożliwiające powiązanie z usługami firm trzecich.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/